Anne Lichthart (1977) studeerde in 2007 af aan the school of writing (HKU), in de richting dramaschrijven/scenario. 

 

RADIO

Anne schrijft en regisseert hoorspelen. Zij bewerkte onder andere 'Het schervengericht' van Afth. Van der Heijden, (Hoorspelfabriek/NTR)'Tirza' van Arnon Grunberg (Hoorspelfabriek/BNN) en tien afleveringen van de 'Milleniumreeks' van Stieg Larsson. (Hoorspelfabriek/NTR).

Zij regisseerde onder meer de absurde sketchshow Onderzeehond FM(3FM), de serie Pekelvlees (Hoorspelfabriek/ Joodse Omroep), De belofte van Pisa (Hoorspelfabriek/NTR) en De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween (Hoorspelfabriek/ BNN).

In januari 2018 gaat de radioserie Luchten ( The Rogues/AvroTros) in productie die Anne samen met Henk Burger schreef en waar zij de regie van op zich zal nemen.

Ook bezorgt ze elke maand een luistermagazine voor blinden en slechtzienden over hoorspel, radio en ander geluid. En was ze radioadviseur voor het Mediafonds.

Anne Lichthart psd bestand.jpg

OPERA

Anne schrijft libretti, voor o.a. de Reisopera. In 2020 gaat de door haar bewerkte versie van Smetana’s Prodana Nevesta voor de Nationale Reisopera in première in een regie van John Yost, onder directie van Ed Spanjaard.

 

PROZA

Ze schrijft korte verhalen voor o.a. Shortreads en werkt momenteel aan een kinderboek voor volwassenen onder redactie van Jelte Nieuwenhuis.

 

​ADVIES​

Anne leest scherp en geeft gedegen advies over teksten. (scripts voor radio en televisie/film, manuscripten, korte teksten etc.)

Zowel op dramaturgisch - als op zinsniveau ziet ze snel wat er aan schort en helpt ze graag een zo helder mogelijke tekst te schrijven.

KLIK!