top of page

Anne Lichthart (1977) studeerde in 2007 with honours af aan the school of writing (HKU), in de richting dramaschrijven/scenario. 

 

RADIO

Anne schrijft en regisseert hoorspelen. Zij bewerkte onder andere 'Het schervengericht' van Afth. Van der Heijden, (Hoorspelfabriek/NTR)'Tirza' van Arnon Grunberg (Hoorspelfabriek/BNN) en tien afleveringen van de 'Milleniumreeks' van Stieg Larsson. (Hoorspelfabriek/NTR).

Zij regisseerde onder meer de absurde sketchshow Onderzeehond FM(3FM), de serie Pekelvlees (Hoorspelfabriek/ Joodse Omroep), De belofte van Pisa (Hoorspelfabriek/NTR) en De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween (Hoorspelfabriek/ BNN).

In 2019 Was de achtdelige hoorspelserie Luchten te horen bij de AVROTROS. Anne Schreef vier delen van deze serie en nam de regie op zich. 

Voor Thinium audioboekproducties werkt ze als regisseur, lezer en editor. Ze regisseerde onder meer Manon Uphoff, Thomas Verbogt, Arnon Grunberg en Cherry Duijns.

Ook bezorgt ze elke maand een luistermagazine voor blinden en slechtzienden over hoorspel, radio en ander geluid en was ze radioadviseur voor het Mediafonds.

Anne Lichthart psd bestand.jpg

OPERA

Anne schrijft libretti. In 2022 ging Bruid te koop! in premiere bij de Nationale Reisopera.

NRC, Volkskrant en Trouw schreven juichende 5 sterren recensies. Regie: John Yost. Muzikale leiding: Ed Spanjaard. Met o.a. Mark Omvlee, Laetitia Gerards en Denzil Delaere.

 

PROZA

Ze schrijft korte verhalen voor o.a. Shortreads en werkt momenteel aan een kinderboek voor volwassenen onder redactie van Jelte Nieuwenhuis.

 

​ADVIES​

Anne leest scherp en geeft gedegen advies over teksten. (scripts voor radio en televisie/film, manuscripten, korte teksten etc.)

Zowel op dramaturgisch - als op zinsniveau ziet ze snel wat er aan schort en helpt ze graag een zo helder mogelijke tekst te schrijven.

KLIK!

bottom of page